Evopro csoport - gyors töltő állomás

Helmich József marketing vezető, evopro csoport 

Sokat hallunk manapság az elektro mobilitásról, vagyis arról, hogy egyre több elektromos jármű közlekedik az utakon. A számítások szerint 200 gyors és villám töltő állomás üzemeltetésével lehetne biztosítani az elektromos autók töltését. Az állomásokat a gyors forgalmi utak mentén helyeznék el 2020 ig.

Nold Technologies - okos otthon

Hári Judit - Marketing menedzser, Nold Technologies Kft

Az okos otthon szinte minden házban működtethető. Könnyen és gyorsan beszerelhető. A trendekben a vezeték nélküli technológiák terjedtek el.  Korábban távirányítókkal lehetett irányítani az eszközeinket. Ez a módszer már a múlté. Először a garázskapu ajtaját nyitó, és záró eszközt fejlesztették ki bluetooth smart technológiával.

Biasi Hungary

Borbély Tamás gázszerelő, Biasi Hungary

Ebben a házban több mint 10 évig működött egy hagyományos nyitott égésterű gázkészülék.  A kazán cseréjét az indokolta, hogy a lakók modern, korszerű és biztonságos kazánt akartak működtetni az otthonukban, amely biztosítja a ház fűtését, és a meleg víz ellátását. A készülék cseréjénél az első lépés volt a kémény állapotának a felmérése.

Szentesi cserépkályha - égéstermék

Orosz Imre épületgépész

Vannak olyan régi építésű házak, amelyeknek nem megfelelő a szigetelésük, nincs például kicserélve a nyílászáró műanyag ablakokra. A fatüzelés napjainkban egyre népszerűbb, mert 100 százalékban megújuló energiával működő fűtési módszer.

Zöld szálloda

Lantos Árpád igazgató, Silvanus Hotel-Visegrád

A hatékony energiafelhasználás a szállodáknál is fontos szerepet játszik. Visegrádon vagyunk, egy zöld szállodában, ahol láthatunk többek között napkollektorokat, led fényforrásokat, biokertészetet és vízszűrőket. Egyre népszerűbb légkondicionáló helyett párásítást használni a helyiségekben.

Szentesi Cserépkályha

Sebők-Papp Imre ügyvezető, Szentesi Cserépkályha. A kályhacsempék természetben előforduló anyagokból készülnek: például agyagásványokból. Sokféle forma és szín közül lehet választani. Egyedi motívumokat is lehet készíttetni.

Sokan választják  a cserépkályhát az otthonunkba a fa tüzelésű berendezések közül. Ennek több oka van: melegen tartja az otthont, egyszerű fűtési módszer, hatékony, egészséges  és környezetbarát.

Szivattyú villanymotorral

Török László ügyvezető igazgató, Grundfos Magyarország Kft

A háztartásokban és az ipari területeken is fontos a hatékony energiafelhasználás. A technológia fejlődésének köszönhető a hatékony energiafelhasználás.  A villanymotorok ugyanis állandó mágneses technológiával készültek.

Led alapú intelligens világítástechnika

Tóth Balázs – kereskedelmi igazgató, Feilo Sylvania 

A világítás fontos szerepet játszik többek között az irodai létesítményekben, a repülőtereken, az oktatási és közintézményekben, ahol a hagyományos módon fel és le kapcsolják a világítást. Ez a rendszer vagyis a villanykapcsoló, már a múlté, a jövő a  a led alapú intelligens világításvezérlési rendszerek működtetéséről szól, amelyek hamarosan a hétköznapok részévé válnak. Az intelligens rendszer a világítás mellett, azt is tudja, hogy egyes helyiségekben, mint például  a tárgyalókban  milyen gyakorisággal és  milyen időtartalommal vannak kihasználva a fényforrások.